AFA Den Haag  
     
 

Nieuws

 

17-12-2011 - Antifa Winterfest: Programma Workshops en presentaties.

Op de zaterdagmiddag (17-12-2011) van Antifa Winterfest zullen er workshops en presentaties worden gegeven. Ook zullen er standjes staan van o.a. AFA, De korstige zeef, Info/bookstore Opstand en nog meer. Na de workshops is er veganistische eten met aansluitend de grote AFA Quiz.

12:30 - 19:00 Workshops en presentaties
19:00 - 20:00 Veganistische eten
20:00 - 21:00 AFA Quiz
21:00 - ...…. Zaal open

12:30 - 14:00 De Vrije Bond over de strijd tegen OTTO Workforce Het afgelopen jaar heeft de Vrije Bond verschillende acties gevoerd tegen OTTO Workforce, een uitzendbureau dat zich voornamelijk bezighoudt met het uitbuiten van Oost-Europese werknemers. Tijdens het praatje van de Vrije Bond zal worden ingegaan op de misstanden bij OTTO Workforce, de acties van de Vrije Bond, de successen en de obstakels die de bond tegenkwam tijdens de campagne. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen en discussie.

14:00 - 16:00 AFA Den Haag blokkade training.

AFA Den Haag zal een blokkade training geven. Hier zullen meerdere voorbeelden worden gegeven van blokkades en in welke situaties die handig van pas kunnen komen. Ook zal er een praktisch gedeelte zijn. 16:00 - 17:30 Doorbraak over dwangarbeid. Doorbraak voert campagne tegen dwangarbeid, als onderdeel van de strijd tegen kapitalisme en racisme. Aan de onderkant van de arbeidsmarkt komen opvallend veel migranten terecht. Doorbraak is een linkse basisorganisatie die strijdt voor een ecologisch duurzame wereld zonder uitbuiting, onderdrukking en uitsluiting.

17:30 - 19:00 WSD: Presentie, workshop en discussie: Actie tegen migratiebeleid Iemand van de Werkgroep Stop Deportaties (WSD) komt vertellen over acties tegen het Nederlandse 'asiel'- en 'vreemdelingen'beleid de afgelopen jaren.
Aan bod komen directe actievormen als blokkades, bezettingen en lawaaidemonstraties, veelal bij detentiecentra en de IND. Daarnaast wordt verteld over recente campagnes tegen de nieuwbouw van detentiecentra en betrokken bedrijven, naming & shaming en tenslotte de vraag: hoe nu verder?

Mensen van AAGU en WSD zijn al een tijdje bezig met tijdens diverse bijeenkomsten ideeën voor een Nederlands No Border netwerk te bespreken. Hoe vinden we nieuwe wegen om weerstand te kunnen bieden aan het in rap tempo verslechterende beleid? Hoe zorgen we dat de repressie waarmee activisten te maken krijgen ons er niet onder krijgt? En hoe breken we uit de marge om meer mensen bij de strijd te betrekken? Tijdens de bijeenkomst op 17 december willen we vooral praten over samenwerking tussen groepen als bijvoorbeeld AAGU en WSD, en antifascisme en antiracisme groepen, zoals AFA. De gevoerde Nederlandse en Europese migratiepolitiek is tenslotte bij uitstek racistisch.

 

Verslag: solidariteitsdemo detentiecentrum Rotterdam Airport

Vandaag (11-12-2011) hebben Werkgroep Stop Deportaties (WSD) en AFA Den Haag een solidariteits actie gehouden voor geillegaliseerde mensen die vast zitten in het detentiecentrum op Rotterdam / The Hague Airport.

Enkele tientallen activisten maakt lawaai en droegen een spandoek mee met de tekst 'Stop deportations!' Ondanks de hoge muur die om het detentiecentrum heen staat was er toch volop contact met de mensen binnen er werd over en weer gezwaaid en geschreeuwd. Ook hielden ze papieren tegen het raam met teksten als “help us” en 'dank je wel”. Er werd gebeld vanuit binnen en ze lieten ons weten dat ze erg blij waren met de actie.

Een geslaagde actie, maar er zullen er nog velen nodig zijn. Zolang er vrouwen, mannen en kinderen worden opgesloten terwijl zij niks hebben misdaan, alleen omdat zij niet de juiste papieren hebben blijft verzet nodig. Mensen die hun familie en vrienden en huis hebben moeten ontvluchten om een beter bestaan op te bouwen, worden hier inplaats van geholpen, opgesloten voor onbepaalde tijd. Hier moet onmiddellijk een einde aan komen! Bewegingsvrijheid voor iedereen!

Op zondag 18 december organiseert AFA Fryslan samen met Vluchtelingen Vrij een solidariteits actie bij het uitzetcentrum in Ter Apel. Meer informatie

Geen mens is illegaal!

AFA Den Haag

 

16/17-12-2011 - Antifa Winterfest!

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 december is er Antifa Winterfest in de Piratenbar in Scheveningen. Een weekend gevuld met workshops, standjes, bands, dj's, veganistisch eten en nog veel meer.

Op vrijdag zullen er vanaf 21:00 punk bands spelen waaronder:

O.D. Kids (punk uit Amsterdam)
Mistake (punk uit Utrecht)
The Grin (hardcore crust uit Groningen)
Buiten Gebruik (hardcore punk uit Amsterdam)

Na de bands is er een 90's afterparty met DJ crew Fout is Goud!

Zaterdagmiddag vanaf 12:00 zullen er workshops en presentaties worden gegeven zoals bijvoorbeeld een blokkadetraining. Het definitieve programma hier voor zal binnenkort bekent worden gemaakt. Daarna is er veganistisch eten met aansluitend de grote AFA Quiz.

Zaterdag avond zullen er vanaf 21:00 de volgende ska bands spelen:

De Skaggerz (ska uit Rotterdam)
De Hardheid (ska uit Amsterdam)

Na de bands zal DJ Anita the Killer draaien.

Komt allen en laat je hond thuis!

 

11-12-2011 - Solidariteitsdemonstratie bij illegalenbajes Rotterdam Airport

Zondag 11 december om 15.00 uur bij detentiecentrum Rotterdam Airport, Portelabaan 7. Voorverzamelen: 14 uur bij de P&R uitgang van metrostation Meijersplein, Rotterdam.
Neem lawaaidingen mee!

Na de opstand de solidariteit.

Op 25 augustus brak een grote opstand uit in illegalengevangenis Rotterdam Airport. Op maar liefst drie afdelingen tegelijk weigerden mensen terug te gaan naar hun cellen. Ze protesteerden daarmee tegen de manier waarop ze worden opgesloten en op de uitzichtloze situatie waarin ze verkeren. Lees hun volledige brief in het attachment.

Het Interne Bijstands Team, de bajes-knokploeg, sloeg de opstand neer. Een aantal mensen belandde voor 14 dagen in isoleercellen, een man werd zelfs overgeplaatst naar de Schie, een 'reguliere' bajes.

Tijd voor een teken van solidariteit van onze kant!

AFA Den Haag en Werkgroep Stop Deportaties organiseren daarom op 11 december een lawaaidemonstratie bij het centrum. Kom meedoen en laat ze binnen horen dat we achter ze staan!

Geen mens is illegaal!
Solidarité avec les sanspapiers!
No borders, no nations, stop deportations!

 

07-11-2011 - Antifa Café: Solidariteit met Jock Pallfreeman

Op maandag 7 november is er weer Antifa cafe in het Autonoom Centrum in Den Haag.
Dit keer een korte documentaire over de Australische Jock Palfreeman, die in Bulgarije in de gevangenis zit nadat hij het met gevaar voor eigen leven opnam voor twee zigeunerjongeren die door een grote groep nazi hooligans werden mishandelt. Na de documentaire kunnen er kaarten naar hem worden geschreven.

In december 2007 is Jock getuige van een aanval op twee Roma zigeuners in Sofia, Bulgarije, door een groep van 16 nazi hooligans. Jock schiet te hulp en de Roma mannen zien kans te ontkomen. Hierna wordt Jock aangevallen door de groep nazi hooligans. Jock probeert te ontkomen aan deze gewelddadige aanval en weert zich tegen de aanvallers. Hierbij komt een nazi om het leven en een ander raakt gewond.

Jock zit vanaf de dag van de aanval in de gevangenis in Bulgarije en is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Familie en vrienden proberen hem zo goed en kwaad als het kan te ondersteunen. Zij zijn er van overtuigd dat hij handelde uit zelfverdediging en dat de rechtszaak oneerlijk is verlopen.

Eten (veganistisch) vanaf: 19:00 uur
Start: 20:30 uur
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag (Willem van Outhoornstraat 17)

Meer informatie: http://www.freejock.com http://www.afadenhaag.nl

 

12-09-2011 tot 16-09-2011
Geen staatsimmuniteit voor nationaal-socialistische oorlogsmisdaden! Op naar Den Haag!

Proces Duitsland vs. Italie voor het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

Tienduizenden mensen waren het, die door de Wehrmacht of door daarbij aangesloten SS-eenheden tijdens de bezetting van Griekenland en Italie in de tweede Wereldoorlog werden afgeslacht en vermoord. Tienduizenden, die voor dwangarbeid naar Duitsland werden ontvoerd. Tot op de dag van vandaag echter, heeft geen van hen van de Bondsrepubliek Duitsland als rechtsopvolger van het misdadige Derde Rijk, een cent schadevergoeding gezien. Geen cent voor platgebrande huizen, voor verwoeste dorpen, geen schadevergoeding, zelfs niet symbolisch, voor het verlies van vermoorde ouders, kinderen, broers of zussen. Geen schadevergoeding voor de jarenlange uitbuiting door middel van dwangarbeid. ( Slechts een klein deel van de voormalige dwangarbeiders heeft symbolische geldbedragen gekregen uit het fonds van de Stichting EVZ). De kern van de officiele duitse "Wiedergutmachung"-politiek is uiteindelijk: grote woorden en herinnerings- bijeenkomsten, ja graag, maar geen erkenning van legaleverplichtingen- en erger nog: het geld blijft hier!
[lees meer]

 

09-09-2011 - Infoavond: Antifa Berlijn over Rechts-populisme

Een niet te missen avond voor iedereen die de stroming die in Nederland vertegenwoordigd wordt door Wilders en de PVV in internationaal en historisch perspectief wil zien.

In de meeste Europese landen groeit het electoraat van uiterst rechtse partijen. Niet alleen in Nederland is deze trend naar parlementaire deelname van extreem rechtse partijen te zien maar ook in Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en Denemarken. Maar wat is rechts populisme precies? Wat zijn de verschillen tussen deze rechts-populistische partijen en klassieke extreem rechtse partijen en waarom is het gevaarlijke deze verschillen te negeren? Tijdens de infoavond met sprekers van Siempre Antifascista uit Berlijn zullen we pogen inzicht te geven in Europees rechts-populistische structuren en netwerken en zullen we bespreken hoe we onze strijd tegen het rechts-populisme vorm kunnen geven.

Locatie: Autonoom Centrum, Den Haag (Willem van Outhoornstraat 17)
Aanvang: 20:30 uur

 

01-08-2011 - Antifa Quiz / Solidariteits-schrijfavond

Op maandag 1 augustus as. is er weer antifa cafe met dit keer de Antifa Quiz en solidariteits-schrijfavond. Natuurlijk is er ook weer veganistische eten vanaf 19.00.

Winnen winnen winnen bij de Antifa quiz! Hoeveel weet jij eigenlijk over antifascisme? Stel je kennis op de proef en sleep prachtige prijzen binnen!

Voor dat de quiz van start gaat is er nog de mogelijkheid om de de 7 Britse antifascisten die in de gevangenis zitten voor het ‘samenzwering tot openlijke geweldpleging’ te schrijven. Wees solidair en schrijf! Voor meer informatie over de 7 gevangenen zie: http://abcnijmegen.wordpress.com

Locatie: Willem van Outhoornstraat 17, Den Haag
Tijd: 20:00 uur

 

Britse antifascistische gevangenen hebben steun nodig!

Recentelijk werden zeven antifascisten veroordeeld voor ‘samenzwering tot openlijke geweldpleging’ (conspiracy to cause violent disorder), waarbij vier personen onmiddellijk tot 21 maanden cel werden veroordeeld, twee anderen in de bak moeten zitten in afwachting van hun straf en de andere persoon werd vrijgelaten op borgtocht in afwachting op veroordeling.
[lees meer]

 

04-07-2011 - Antifa Cafe: Reframe rechts

Op maandag 4 juli is er weer Antifa Cafe in het Autonoom Centrum in Den Haag. Dit keer zal er iemand van Doorbraak spreken over (re)framing. Wat is “(re)framing” precies, en in hoeverre zouden we ons meer van deze strategie moeten bedienen in de strijd tegen de verrechtsing?

In de vorming van een sterke buitenparlementair-linkse beweging zijn we niet alleen gebaat bij nieuwe, doeltreffende activistische strategieën en betere organisatiemethoden. In een tijd waarin xenofobe en neo-liberale rechtse partijen en bedrijven het politieke discours overheersen, is het van belang dat we als linkse beweging ook nadrukkelijker gaan nadenken over onze eigen narratieve strategie. Wat is ons verhaal? En hoe zetten we dit verhaal in tegen het dominante rechtse denken? Om een antwoord op deze vragen te kunnen geven, zullen we moeten beginnen bij het maken van een narratieve machtsanalyse. Op welke wijze is de macht van rechtse partijen en andere organisaties mede gebaseerd op het verhaal dat ze te vertellen hebben? Waarom is (zowel binnen- als buitenparlementair) links niet in staat om een goed antwoord op het dominante rechtse wereld- en mensbeeld te formuleren? En op welke manieren kunnen we onze eigen boodschap zo vormgeven dat het sterk genoeg is om de confrontatie met het rechtse discours aan te gaan? Centraal element in de analyse en vorming van dergelijke strategieën is het zogenaamde “framing” en “reframing”. In deze workshop zullen we uiteenzetten wat de rol is van zogenaamde “frames” in narratieve strategieën, hoe rechtse “frames” werken, en hoe we het politieke debat als buitenparlementaire beweging moeten en kunnen “reframen”. De nadruk zal in deze workshop met name liggen op de invloed van Geert Wilders en de PVV, de wijze waarop deze partij het politieke debat effectief heeft “ge-reframed”, en wat we specifiek tegen hun narratieve strategie zouden kunnen inbrengen.

Een nuttige workshop voor iedereen die zich in woord en/of daad wil inzetten voor de strijd tegen de groeiende invloed van rechts(-populisme); in het debat, als schrijver of op straat.

Meer over “framing” lees je in dit artikel: “Reframe rechts: het eigen verhaal als tegenstrategie voor buitenparlementair links“.

Locatie: Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17, Den Haag
Tijd: 20:00 uur

 

Persbericht: Antifascisten in actie tegen Blood & Honour

Vandaag, zaterdag 18 juni, heeft het platform Den Haag Tegen Racisme actie gevoerd tegen de neo-nazi demonstratie van Blood & Honour (B&H). Een diverse groep van ongeveer 100 antifascisten heeft een route gelopen door de Haagse binnenstad. Met spandoeken, vlaggen, leuzen en een geluidswagen met jungle beats en toespraken hebben we de inwoners en omstanders gewezen op de noodzaak om actief verzet te bieden tegen demonstraties en propaganda van neo-nazis en fascisten. Er waren veel positieve reacties van omstanders en sommige sloten zich spontaan bij de demonstratie aan.

Vlak voor de B&H demonstratie van start zou gaan heeft een groep antifascisten van AFA Den Haag een blokkade opgeworpen om de route te blokkeren. Er is een aanhangwagen op de kruising bij het ministerie van financiën gezet, met daarin een lock-on (een metalen buis waarin actievoerders zichzelf vastzetten) en een driepoot op het dak. De politie heeft dankzij deze actie de route van de neo-nazi’s sterk ingekort en aangepast. Het lukte de politie uiteindelijk niet om mensen uit de lock-on te krijgen, maar toen de nazi’s al lang vertrokken waren werd er besloten om vrijwillig uit de lock-on te komen.

Langs de route van de neo-nazi demonstratie waren er ook verscheidene antifascisten die hun ongenoegen uitten, zo werd er bij de voorverzamelplek van de neo-nazi optocht een rookbom afgestoken en stonden er langs de route verschillende mensen met spandoeken en megafoons. Ook automoblisten en omstanders lieten weten niet van een neo-nazi optocht gediend te zijn en verstoorde deze door te toeteren.

Zolang neo-nazis de ruimte krijgen om hun haatzaaiende propaganda te verspreiden zullen we oproepen om er actie tegen te ondernemen. Het platform ‘Den Haag tegen racisme’ organiseerde een tegendemonstratie omdat dit soort nazimarsen niet ‘normaal’ zijn. Dit soort verwerpelijke optochten geven andere racisten en extreem-rechtsen een steuntje in de rug om ook hun nare ideeën op een gewelddadige manier in de praktijk te brengen. Omdat we voor een solidaire samenleving zijn zonder racisme en uitsluiting vinden wij het belangrijk om dit soort narigheid niet zonder tegengeluid voorbij te laten gaan. Den Haag Tegen Racisme is tevreden met het verloop van onze demonstratie en is blij dat anderen ook de gelegenheid hebben aangegrepen om hun eigen actie te organiseren.

Zie voor het fotoverslag: https://www.indymedia.nl/nl/2011/06/76746.shtml

Samen tegen nazi’s en racisme!

 

18-06-2011 - Samen tegen nazi's en racisme. Geen Blood and Honour in onze stad!

Op 18 juni wil Blood and Honour (B&H) demonstreren in Den Haag om zo hun uiterst nazistische gedachtegoed te verspreiden. Dit kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert Den Haag tegen racisme een demonstratie onder het motto 'stop nazi's en racisme!'

B&H is een internationaal neo-nazi netwerk dat bekend staat om hun uiterst gewelddadige karakter en het verheerlijken van het Derde rijk. B&H probeert via publicaties, demonstraties en muziek jongeren tot het nationaal-socialisme te bekeren. Tevens organiseert B&H elk jaar een Adolf Hitler herdenking. Verder staan ze bekend om vechtpartijen en mishandelingen gericht tegen niet-westerse allochtonen, joden en linkse personen/organisaties. Nederland telt zeker vier 'divisies' van B&H, die streven naar een zuiver blanke 'arische' samenleving. In 2007 werden bij een inval bij een lid van B&H in Spijkenisse vuurwapens, munitie, kogelvrije vesten, een machinegeweer en verschillende spijkerbommen aangetroffen.

Deze organisatie wil op 18 juni hun verwerpelijke ideeën komen uiten in Den Haag. Wij vinden het schandalig dat er nog steeds mensen zijn die blijkbaar niets geleerd hebben van de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog, en dit soort ideeën op straat willen komen uiten.
Kom massaal naar Den Haag om te laten horen dat we niet gediend zijn van de (rassen)haat van Blood en Honour.

Tijd: 12:30 uur
Locatie: Spuiplein, Den Haag

 

13-05-2011 - AFA Den Haag in actie tegen uitzendbureau Randstad

Op vrijdag 13 mei deelde enkele antifascisten van de Antifascistische Actie (AFA) Den Haag ruim 1000 flyers uit tegen het uitzendbureau Randstad. Randstad werft bewakers voor het bedrijf Group 4 Securicor (G4S). Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangeninssen. Buiten dat we het belachelijk vinden dat vluchtelingen worden opgesloten komt het te vaak voor dat door nalatigheid van bewakers vluchtelingen bijvoorbeeld niet de medische zorg krijgen die zij nodig hebben met soms de dood als gevolg. Wij willen dat Randstad stop met het werven van bewakers voor G4S.
Zie voor de tekst van de flyer hier onder:

Beste voorbijganger, Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende: In Nederland worden heel veel vluchtelingen opgesloten in vreemdelingen-detentiecentra.
Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden omdat hij of zij opzoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen worden opgesloten schandalig slecht zijn.
Het uitzendbureau Randstad werft in opdracht van het beveiligingsbedrijf Group 4 Securicor personeel. Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen. Telkens blijkt dat deze bewakers slecht opgeleid zijn, niet adequaat handelen en vluchtelingen vaak denigrerend of ronduit agressief benaderen.
Wij vinden dat geen enkel bedrijf mee moet werken aan de uitvoering van het detentie- en deportatiebeleid van de Nederlandse overheid.
Met deze flyer-actie hopen we de bedrijven die bij het functioneren van de detentiecentra betrokken zijn, te informeren over de mensonterende omstandigheden. Hopelijk zullen zij vervolgens besluiten zich geheel uit deze sector terug te trekken. Na eerdere protesten is uitzendbureau Tempo Team al gestopt met het adverteren voor het werven van detentietoezichthouders.

AFA Den Haag

 

18-06-2011 - Nazi demonstratie in Den Haag

Op 18 juni willen de neo-nazi's van Blood and Honour demonstreren in Den Haag onder het motto 'Gemeenschappelijk tegen globalisatie'.
Hou deze dag vrij voor tegen-protest!
Blood and Honour is een internationaal neo-nazi netwerk die bekend staat om hun uiterst gewelddadige karakter en het verheerlijken van het Derde rijk. De demonstratie is aangemeld door Edwin Middeljans van Blood and Honour Zuidland. Edwin Middeljans was ook betrokken bij het organiseren van een 'solidariteits' demonstratie in Den Haag voor een Spaanse nazi die in 2007 de antifascist Carlos vermoorde. Op deze demonstratie kwamen ook nazi's uit Engeland, België en Duitsland.
Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.
Hou 18 juni vrij voor tegen-protest! Den Haag tegen nazi's!

 

13-05-2011 - Flyer actie tegen uitzendbureau Randstad

Op vrijdag 13 mei 2011 houdt AFA Den Haag een flyer actie tegen uitzendbureau Randstad. Randstad werft bewakers voor het bedrijf Group 4 Securicor (G4S). Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangeninssen. Buiten dat we het belachelijk vinden dat vluchtelingen worden opgesloten komt het te vaak voor dat door nalatigheid van bewakers vluchtelingen bijvoorbeeld niet de medische zorg krijgen die zij nodig hebben met soms de dood als gevolg. Wij willen dat Randstad stop met het werven van bewakers voor G4S. Voor een beschrijving van het werk van een Group4Securicor bewaker en hoe het eraan toe gaat in de migrantengevangenis bij Dordrecht lees dit artikel uit 2006 (veel is er niet veranderd sindsdien) van een journalist voor Vrij Nederland die er een paar dagen werkte:
http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Immigratie/Artikel-Immigratie/Undercover-op-de-illegalenboot.htm

Locatie: Rijnstraat 10, Den Haag
Tijd: 13:00 uur

 

05-05-2011 - Actie naturalisatieceremonie

Vandaag, bevrijdingsdag 5 mei 2011 hebben anti-fascisten in Den Haag actie gevoerd tegen de verplichte naturalisatieceremonie. Bij deze ceremonie moeten nieuwe Nederlanders verplicht naar het Wilhelmus en saaie toespraken luisteren. Bij de ingang van het gemeentehuis waar de ceremonie plaatsvond, direct naast het bevrijdingsfestival werden duizend flyers uitgedeeld. Het overhandigen van de flyer aan loco-burgermeester en wethouder Rabin Baldewsingh werd door een beveiligingsbeambte verhinderd.

Vandaag ontvingen 50 mensen officieel hun Nederlanderschap. Fijn dat voor deze mensen een vaak lange periode van onzekerheid achter de rug is en zij nu eindelijk met een gerust hart hun nieuwe bestaan verder kunnen opbouwen.

Het is echter bijzonder wrang dat juist op bevrijdingsdag, de dag dat 'Nederlanders' hun vrijheid vieren deze verplichte ceremonie plaatsvindt. Wrang, omdat in Nederland elke dag honderden mensen opgesloten zitten in vreemdelingendetentie. Niet omdat ze iets misdaan hebben, maar omdat ze niet over de juiste papieren beschikken; omdat ze toevallig in een ander land dan Nederland zijn geboren. Wij vieren onze vrijheid, maar ontnemen tegelijkertijd anderen hun vrijheid en sluiten hen op als misdadigers. Mensen zoals u en ik, alleen hebben zij de pech dat ze zich geen 'Nederlander' mogen noemen.

De mensen die wel het 'geluk' hebben om nu Nederlander te mogen worden moeten nu ook nog eens komen opdraven om een verplicht nummertje af te werken om te tonen hoe dankbaar zij zijn om nu ook bij 'ons' te horen. Ook op 5 mei wordt nog eens bepaald hoe deze mensen hun vrijheid mogen, zelfs moeten, vieren.

Het is cynisme ten top om onze vrijheid te vieren als anderen nog steeds onschuldig opgesloten zitten. Als andere mensen NIET de kans krijgen hun vrijheid te vieren. Want we zijn pas echt vrij als we allemaal vrij zijn, en anderen als vrije mensen behandelen.

Solidariteit met mensen zonder papieren! Geen mens is illegaal!

 

Den Haag FM: Antifascisten in actie bij naturalisatieceremonie

 

09-04-2011 - Nazi mars in Stolberg blokkeren!

Op 9 april vindt in Stolberg, Duitsland, een treurmars plaats georganiseerd door nazistische groepen als de Freie kameradschaften en de NPD. Deze groepen gebruiken de sterfdag van Kevin P. om jaarlijks op deze dag een van de grootste nazimarsen in Duitsland te organiseren. Tot 2018 zijn de vergunningen al rond.

Hieronder de tekst van de flyer, gemaakt door de kameraden uit Aken:

Elk jaar weer? In april 2011 is het 3 jaar geleden dat in Stolberg, bij Aken, een dodelijke confrontatie plaatsvond. Deze wordt door neonazi’s gebruikt om een landelijke en internationale mobilisatie van extreemrechts te organiseren. Opnieuw plannen dit jaar honderden neonazi’s een demonstratie in Stolberg. Deze gebeurtenis en wat de neonazi’s ervan maken heeft een effect op neofascistische structuren wat ver buiten de regio reikt.

Wat staat er te gebeuren? Op 9 april 2011 roepen neonazi’s op om in Stolberg te demonstreren. “Aus Trauer wird Widerstand!”, is dit jaar het motto. Dit om de dodelijke confrontatie tot een racistische gebeurtenis te maken. Als herdenkingsmars vermomt, zullen honderden neonazi’s, zowel Freie Kameradschaften als partijgebonden nazi’s, door de migrantenwijk van Stolberg marcheren. Dit moeten we samen stoppen!

Samen de nazi mars blokkeren!

Dit jaar roept een brede coalitie op voor massa blokkades. Na de succes volle blokkades in Dresen, waar door nazi mars niet kon lopen zal dit concept ook worden toegepast in Stolberg. Door middel van burgerlijk ongehoorzaamheid zullen we met zo veel mogelijk mensen openlijk blokkeren en zo de nazi-demonstratie stoppen. Zie voor ondersteunende groepen: http://blockieren.mobi/unterstuetzerinnen/

[lees meer]

 

26-03-2011 - NVU stoppen in Ede!

De extreemrechtse Nederlandse VolksUnie (NVU) heeft aangekondigd te gaan demonstreren in Ede. Net als voorgaande keren roept LaatZeNietLopen op tot het laten horen van een stevig tegengeluid langs hun route.

Kom ook protesteren op zaterdag 26 maart tegen de nazi-mars in Ede en overstem hun racistische boodschap met een oorverdovend kabaal! Neem zoveel mogelijk herrie (fluitjes, toeters) en vrienden en vriendinnen mee en kom vanaf 13.00 naar station Ede-Wageningen waar de NVU-demo begint of zoek een plek langs de route. Maak de ruimte voor de neonazi's zo klein als mogelijk!

De nazi-mars zal lopen (update 22/03) vanaf station Ede-Wageningen (Stationsplein) over de Keetmolenweg, Stationsweg, Ariënsweg, Prins Bernhardlaan, Prins Hendriklaan, Anna van Burenlaan, Beatrixlaan, Larixlaan, Zuidelijke Spoorstraat, Prins Bernhardlaan, Ariënsweg, Stationsweg, Keetmolenweg en eindpunt Stationsplein.

De demonstratie begint op het Stationsplein, van waaruit men via de Keetmolenweg en de Stationsweg de Ariënsweg ingaat. Vervolgens loopt men linksaf de Prins Bernhardlaan over en gaat men via de Prins Hendriklaan rechtsaf de Anna van Burenlaan op. Men loopt verder over de Beatrixlaan en gaat over het spoor op de Larixlaan direct rechtsaf de Zuidelijke spoorstraat op. Deze loopt men uit tot de Prins Bernhardlaan. Deze steken ze over de Ariënsweg in en daarna weer via de Stationsweg en de Keetmolenweg naar het eindpunt aan het Stationsplein.

Meer achtergronden: http://www.laatzenietlopen.nl

Via deze website blijf je op hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Laat ze niet lopen!

 

15-03-2011 - Infoavond, nazi-mars in Stolberg blokkeren!

Op 15 maart a.s. geven antifascisten van AK Antifa Aken (Duitsland) een info-avond in het Autonoom Centrum in Den Haag.

De avond zal gaan over de jaarlijks terugkerende nazi demonstratie in Stolberg (vlak bij Aken). Antifa groepen roepen op tot massablokkades om zo de nazi mars te verhinderen. In 2008 kwam de nazi Kevin Plum om het le…ven na een confrontatie in een migrantenwijk in Stolberg. Sindsdien willen nazi’s in dit dorp hun jaarlijkse grootste nazi-mars houden om daar hun verwerpelijke nazistische gedachtegoed te verspreiden. Dit moet gestopt worden! Kom naar de info-avond en kom op 8 en 9 april naar Stolberg!

Tijd: 20:00 uur
Locatie: Autonoom Centrum Den Haag, Willem van Outhoornstraat 17

 

Verslag: 26-02-2011 - Demonstratie, Den Haag tegen racisme!

In de stromende regen verzamelde zich zo’n 60 mensen om te demonstreren tegen racisme en voor solidariteit. Nadat een spreker van AFA Den Haag nog eens benadrukte dat het niks uit zou moeten maken waar je geboren bent, welk geloof je toevallig hebt kwam de demonstratie in beweging. Met leuzen als “Geert Wilders en de PVV, opgerot en weg er mee” en “Geen man geen vrouw geen mens is illegaal” werd er een route gelopen door de Schilderswijk en Transvaal. Er werden honderden flyers uitgedeeld en ook trad gettobeats formatie Dagga D’agga op met MC Desh. Ondanks de regen kwamen er veel positieve reacties op de demonstratie.

Op het eindpunt waren er nog twee sprekers. De eerste, van Werkgroep Stop Deportaties (WSD) sprak over het racisme van geld en wet. Dit racisme wordt opgeroepen omdat de politiek een zondebok nodig heeft om de aandacht af te leiden van de kapitalistische uitbuiting die leidt tot hoge huren en lage lonen. Dit zijn gevolgen die voelbaar zijn voor wat wordt genoemd “de eigen bevolking”. Laat deze ‘eigen bevolking’ vooral niet in opstand komen, is de gedachte. Laat deze liever trappen naar onderen. Laat hen wijzen naar mensen die nog vele malen harder door het kapitalisme worden getroffen: de vluchtelingen, de migranten, de ‘buitenlanders’. Mensen die in het land waarvandaan zij komen op wereldschaal worden uitgebuit, hun grond en water gebruikt voor ons afval, hun arbeid voor onze producten. Het racisme is gepland, in wetten en regels gevat, wordt gecoördineerd en geleid.

Daarna was er een spreker van Doorbraak een linkse basisorganisatie, die sprak over de bezuinigingen die het rechts kabinet wil door duwen. Aan de ene kant pakt de regering studenten, uitkeringsgerechtigden, zieken, aow’ers en aan de andere kant bevoordeeld deze regering grote drijven, rijke en super rijke mensen. En dat is onrechtvaardig! Laat de rijken de zwaarste lasten dragen! De regering voert een verdeel en heers politiek, groepen mensen worden tegen elkaar uitgespeeld bijvoorbeeld zogenaamde “autochtonen” en zogenaamde “allochtonen”. Daarbij geven Rutte en zijn vriendje Wilders constant moslims de schuld van waar de rijken en machthebbers de schuldige van zijn. We moeten ons niet gek laten maken door al dat racisme en de zondebok politiek van deze regering. We moeten samen sterk staan! Tegen racisme!

Ook al regende het heel de dag en was de opkomst niet zo hoog het was een strijdbare demonstratie.

Op naar de volgende! Samen sterk tegen racisme en uitsluiting!

 

 

PVV Haaglanden.nl - Een antifascistische satire

Vandaag (21-02-2011) was er in diverse media commotie rond de satirische website www.pvvhaaglanden.nl. Op deze site werden berichten naar buiten gebracht over o.a. de bouw van een kerncentrale op Scheveningen en dat de opwarming van de aarde goed zou zijn voor het toerisme. Deze site was duidelijk niet echt van de PVV.

We hebben aan willen tonen dat de PVV zulke belachelijke verhalen de wereld in brengt, dat mensen het soms niet eens opvalt als er een parodie op wordt gemaakt. Dat is gelukt. De meest idiote plannen en ideeën werden op de website gepost, waarbij velen toch even twee keer moesten lezen. Nadat we een bericht over het verwijderen van nijlganzen uit Nederland hadden gepost, kwam de PVV zelfs met hetzelfde idee, maar dan voor Schotse hooglanders. Het kan blijkbaar altijd nog gekker dan je in je wildste fantasie kan bedenken.

Dat de PVV allerlei maffe plannen heeft die bij veel mensen tot grote hilariteit leiden mag duidelijk zijn. Maar daarnaast vinden wij de PVV ook gewoon een enge partij. Het is niet alleen belachelijk, maar ook verwerpelijk en zelfs gevaarlijk dat de PVV bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet. Daarnaast bleek een enigszins sociaal gezicht van de PVV alleen aan facade en is de PVV nu samen met het kabinet op een keiharde bezuinigingstour. Deze raakt niet de rijken, maar juist studenten, minima en anderen die het toch al niet bepaald breed hebben hangen.

Wij willen geen wereld vol angst en haat. Wij willen veel liever een solidaire samenleving. Een samenleving waar het er niet om gaat waar je geboren bent of welk geloof je ouders hebben, hoe je er uit ziet of welke seksuele geaardheid je hebt, maar waar het gaat om mensen.

AFA Den Haag

[meer]

 

26-02-2011 - Demonstratie, Den Haag tegen racisme!

Op 26 februari zal er in Den Haag gedemonstreerd worden tegen racisme en discriminatie. Aanleiding hiervoor zijn de Provinciale Statenverkiezingen die op 2 maart a.s. plaats vinden. Hieraan doen politieke partijen mee die mensen uitsluiten en discrimineren. Daarom is het belangrijk om je stem te laten horen, tegen racisme en voor solidariteit!

We vinden het belachelijk dat de PVV met hun racistische agenda mensen probeert tegen elkaar uit te spelen en mensen uitsluit! Hier doen andere partijen hard aan mee, door een klimaat te scheppen waarin angst en haat regeren en waar alles wat “anders” is wordt uitgesloten. Ook de bezuinigingen die de nieuwe rechtse regering door willen voeren zullen maatschappelijke gevolgen hebben. Alleen de allerrijksten zullen ruimte hebben om bijvoorbeeld te studeren of zich zelf te ontplooien. Kom allemaal naar de demonstratie! Samen sterk tegen racisme en voor solidariteit!

Tijd: 14:00 uur
Locatie: Transvaal Wijkpark, Den Haag

http://denhaagtegenracisme.wordpress.com

 

Update: Demo 26-02-11 Den Haag tegen racisme.

Omdat er op het Paul Krugerplein gewerkt word aan de bestrating verzamelen we voor op het Transvaal Wijkpark, dit ligt slechts 400 meter van het Paul Krugerplein.

Er zijn meerdere flyer acties geweest zie:
http://denhaagtegenracisme.wordpress.com/2011/02/21/haagse-antifascisten-verspreiden-weer-duizenden-flyers/

Voor het persbericht zie:
http://denhaagtegenracisme.wordpress.com/2011/02/23/persbericht-26-02-2011-den-haag-tegen-racisme/

Er komen sprekers van Doorbraak, Werkgroep Stop Deportaties en AFA Den Haag.

Dus komt allen naar de demonstratie, TRANSVAAL WIJKPARK 14:00 uur en laat je horen tegen racisme en uitsluiting!

http://denhaagtegenracisme.wordpress.com

 

07-02-2011 - Antifa Café, Wilders de profeet van de angst

Op 7 februari is er weer antifa cafe in het Autonoom Centrum in Den Haag. Met dit keer de Zembla documentaire 'Wilder de profeet van de angst'. Wat wil hij bereiken met het zaaien van angst en wat zijn de gevolgen? Na de documentaire vind er een discussie plaats over hoe rechts populisme te bestrijden en welke actie methode daar toereikend voor zijn.

 

Persbericht AFA Den Haag nav studentendemonstratie

Diverse media berichtten vandaag dat (onder andere) de Anti-Fascistische Actie (AFA) heeft opgeroepen om rellen te veroorzaken bij de studentenprotesten in Den Haag.

Verschillende AFA groepen hebben inderdaad opgeroepen om deel te nemen aan de verschillende protesten, deze oproepen zijn ook gewoon op internet te vinden. Elk protest tegen het asociale beleid van dit rechtse kabinet verdient namelijk onze steun en solidariteit.

Dat verschillende media en overheden daarna allerlei onjuiste verhalen in de wereld brengen is kwalijk, maar komt geheel voor hun eigen rekening. Wij zijn door niemand benaderd voor commentaar.

Dat studenten zo ontzettend kwaad worden over de asociale bezuinigingen van dit kabinet dat ze de straat op gaan is niet meer dan normaal. Dat de staat er dan voor kiest om deze met grof geweld te beantwoorden kan de studenten moeilijk aangerekend worden. Er wordt door overheid en media nu net gedaan alsof de meeste studenten eigenlijk helemaal niet boos zijn, maar gewoon graag voor de lol een dagje op een modderveld staan. Dit is niet zozeer vervelend voor AFA, maar met name voor de protesterende studenten die oprecht kwaad zijn en wiens protest nu als ordinaire 'relschopperij' wordt afgedaan.

AFA Den Haag

 

14 januari - Lawaaidemo bij BAM BESMET BEDRIJF

Vrijdag 14 januari as. gaan we lawaai maken rond het hoofdkantoor van BAM in Bunnik.

Deze lawaaidemo is onderdeel van een op 1 december met een BAM-ontsmettingsactie gestarte campagne. Deze campagne richt zich tegen de bouw van een nieuwe uitzetbajes op Schiphol, en tegen het betrokken bouwbedrijf, BAM, in het bijzonder. Werkgroep Stop Deportaties heeft BAM en het consortium 'De Poort van Schiphol' uitgeroepen tot BESMET BEDRIJF. Justitie wil dat de nieuwe bajes ('Justitieel Complex Schiphol') er eind 2012 staat. De bouw van deze zoveelste uitzetbajes is tot stand gekomen via een PPS aanbestedingsprocedure waarin twee consortia meedongen naar het verkrijgen van de opdracht. Contractwaarde voor ontwerp, bouw, financiering, beheer en onderhoud: 400 miljoen euro over 25 jaar. Winst uit opsluiting voor BAM!

Justitieel Complex Schiphol is de tweede grotendeels private gevangenis. Het nieuwe detentiecentrum op Rotterdam Airport is de eerste. Tegen de bouw van dit nieuwe DC Rotterdam voerde Werkgroep Stop Deportaties geruime tijd campagne. Zie http://www.dc-16.nl.

In 'Justitieel Complex Schiphol' komen, net als op Rotterdam Airport, een detentie- en uitzetcentrum waarin mensen voor onbepaalde tijd worden opgesloten omdat ze geen verblijfspapieren hebben. De Nederlandse Staat wil op die manier hun medewerking aan gedwongen uitzetting afdwingen.

Volgens de Nederlandse staat en de gemeente Haarlemmermeer wordt op Schiphol een gevangenis voor mensen zonder papieren gebouwd die meer 'humaan' is dan die op Schiphol Oost, waar in oktober 2005 elf mensen door brand (lees: beleid) om het leven kwamen. Maar er bestaan geen humane bajesen!

Tijd: 12:00 Verzamelen: Centraal Station Utrecht, kant van het Jaarbeursplein Url: http://www.jcschiphol.nl http://www.bambesmetbedrijf.nl

 

3 januari - AFA Den Haag Nieuwjaars borrel

Op 3 januari vind er in het Autonoom Centrum de AFA Den Haag nieuwjaars borrel plaats.

We kijken terug op 2010 met een borrel en veganistische snacks. Ook zullen we een aantal ideeen voor 2011 uit de doeken doen.Er is een veganistische maaltijd vanaf 19.00 uur.

Eten: 19:00 uur

Borrel: 20:00 uur

Locatie: Willem van outhoornstraat 17, Den Haag

 

10 december - Pro choice bel-actie

Pro choice activisten roepen op om op vrijdag 10-12-2010 mee te doen aan een bel-actie om zo de organisatie van de “Mars voor het leven” (o.a Schreeuw om leven), die zaterdag demonstreren in Den Haag, duidelijk te maken dat we niet gediend zijn van seksisme en homohaat.

Het idee van de bel-actie is om vrijdag vanaf 9uur tot 17uur de telefoonlijnen van Schreeuw om leven plat te leggen. Geef ze je mening, schreeuw voor het recht op een vrije keuze of verzin zelf iets.

De christen-fundamentalistische organisaties Schreeuw om leven en VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) demonstreren zaterdag 11-12-2010 tegen het recht op abortus. Voor deze dag roept AFA Den Haag op om actie te voeren, decentraal, je kan hierbij denken aan: flyers of condooms uitdelen, spandoeken ophangen en lawaai maken.

Seksisme en homohaat zijn nog steeds diepgeworteld in onze samenleving, mensen die lang gevochten hebben om deze te vrijheid te krijgen dreigen ze onder druk van conservatieve religie's weer te moeten opgeven. Zo makkelijk laten we dat niet gebeuren, we zullen kenbaar maken dat het recht op abortus niet ter discussie staat en homohaat niet getolereerd wordt!

Tip: Bel anoniem en/of veilig uit een telefooncel.

Bel naar:
035-6244352
06-51199125
06-48270406

 

Update Pro choice acties 11-12-2010 Den Haag

Bel-actie 10-12-2010:
De oproep van Pro choice activisten om op vrijdag 10-12-2010 mee te doen aaneen bel-actie om zo de organisatie van de “Mars voor het leven” (o.a Schreeuw om leven) duidelijk te maken dat we niet gediend zijn van seksisme en homohaat was een succes. Aan het begin van de middag waren 2 van de 3 telefoonnummer onbereikbaar. Aan het eind van de dag waren alle telefoonnummers onbereikbaar.

Demonstratie 11-12-2010:
Er is iets meer duidelijkheid over het verloop van de anti abortus demonstratie, waardoor mensen hun tegengeluid beter kunnen inplannen. Er worden veel christenen verwacht, het is dus belangrijk dat er veel tegengeluid is!
De christen-fundamentalisten verzamelen om 13.00uur op het Plein. Om 14.00uur begint hun demonstratie.
Om 15.00uur zijn ze weer terug op het Plein en houden dan een gebed tot ongeveer 16.00uur.

Kaart

Arrestantengroep (AG):
De AG is heel de dag actief ter ondersteuning van gearresteerde activisten en zijn te bereiken op onderstaand nummer. Ook zijn er twee advocaten die je kunnen ondersteunen mocht dat nodig zijn. De advocaten zijn Marieke Lindhout en Ineke van den Brûle. Meer informatie over wat te doen als je opgepakt bent enz. zie link: http://www.arrestantengroep.org/rechten.html
Nummer AG: 06-30242114

Informatie nummer:
Er is een infolijn aanwezig waar je heen kan bellen voor informatie (bijvoorbeeld waar zijn er nu acties bezig of waar bevinden de christenfundies zich). Ook kan je naar de infolijn bellen om info door te geven. Verder kan je de acties volgen via Twitter en Indymedia.

Infolijn: 06-31496405

 

11 december - Oproep voor decentrale acties voor het recht op abortus

Anti Fascistische Actie (AFA) Den Haag roept op voor decentrale acties op 11 december, om actie te voeren voor het recht op abortus en keuzevrijheid van de vrouw. Want dat is nodig! Ook in Nederland proberen conservatieve christelijke partijen en organisaties deze rechten te ondermijnen. Zo lobbyen christelijke partijen in de Tweede Kamer voor inperking van het recht op abortus en proberen fundamentalistisch christelijke organisaties zoals Schreeuw om Leven en VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) voet aan de grond te krijgen als adviseurs en hulpverleners. Deze organisaties zijn niet alleen tegen het recht op zelfbeschikking van vrouwen, maar zijn ook erg homofobisch.
Op 11 december lopen christenfundamentalisten in Den Haag een kruistocht tegen abortus. Dit mag niet ongemerkt voorbij gaan. Ga die dag de straat op om een sterk tegengeluid te laten horen. Vorm een groepje en demonstreer, deel flyers uit, maak lawaai, hang een spandoek op! Want iedere vrouw heeft het recht in alle vrijheid haar keuzes te maken!
De christenfundamentalisten verzamelen om 13.00 uur op het plein in Den Haag.

SEE YOU ON THE STREETS!

 

11-12-2010 Defend the right to abortion!

Call for decentralized actions!
We call for decentralized actions on the 11th of December to defend the right to abortion and freedom of choice for women. Because it is necessary! Also in the Netherlands, conservative christian party's and organizations are trying to undermine these rights. Christian party’s lobby in the Parliament for containment of the right to abortion and fundamentalist christian organizations like 'Schreeuw om Leven' and 'Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind' are trying to get acknowledged as advisers and social workers. These organizations are not only against the right of self-determination of women, but are homophobic as well.
On the 11th of December the christian-fundamentalists will walk their crusade against abortion in Den Haag. We can not let this pass unnoticed: go to the streets! Form a group and demonstrate, hand out flyers, make noise, drop a banner! Because every woman has the right to freedom of choice! The christian-fundamentalists will gather at 13.00 at the Plein in Den Haag

See you on the streets!

 

Route van de christenfundementalisten.

Route: Plein, Korte Vijverberg, Lange Vijverberg, Hofweg, Spui, Kalvermarkt, Fluwelenburgwal, Bleienburg, Casuariestraat, Lange Houtstraat, Plein

 

25 oktober - Flyer actie tegen uitzendbureau Randstad

Op 25 oktober 2010 word er door heel Nederland actie gevoerd tegen uitzendbureau Randstad. Ook in Den Haag zullen er flyers worden uitgedeeld. We starten om 13.00 uur bij de vestiging aan de Rijnstraat 10 (bij het centraal station)

Randstad werft bewakers voor het bedrijf Group 4 Securicor (G4S). Dit bedrijf levert private bewaking voor alle Nederlandse vluchtelingengevangenissen (de zogenaamde "detentiecentra"). Buiten dat we het belachelijk vinden dat vluchtelingen worden opgesloten komt het te vaak voor dat door nalatigheid van bewakers vluchtelingen bijvoorbeeld niet de medische zorg krijgen die zij nodig hebben met alle gevolgen van diens (soms zelfs de dood). Wij roepen Randstad op te stoppen met het werven van bewakers voor G4S.

Voor een beschrijving van het werk van een Group4Securicor bewaker en hoe het eraan toe gaat in de migrantengevangenis bij Dordrecht lees dit artikel uit 2006 (veel is er niet veranderd sindsdien) van een journalist voor Vrij Nederland die er een paar dagen werkte: http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Immigratie/Artikel-Immigratie/Undercover-op-de-illegalenboot.htm

Tijd:13:00 uur
Locatie: Rijnstraat 10, Den Haag

 

Antifa Café - Infoavond Werkgroep Stop Deportaties

Op 1 november is het weer antifa café in Den Haag. Met dit keer een infoavond van Werkgroep Stop Deportaties (WSD) . Zij komen vertellen over een aankomende lawaaidemo op 14 november bij het nieuwe detentiecentrum Rotterdam airport (DC-16).

De afgelopen jaren voerde WSD een campagne tegen deze nieuwbouw, STOP DC16. Op 25 maart werd het centrum in aanbouw bezet en geblokkeerd.

Nu het centrum geopend is, komt de campagne STOP DC16 ten einde, maar dit betekent niet dat we het vergeten. Vandaar dus deze eerste demonstratie bij het nieuwe centrum.

Intussen werkt WSD aan het bedenken en opbouwen van een campagne tegen het nieuwe justitieel complex op Schiphol, JCSchiphol. Van deze bouw is de hoofdaannemer bekend: BAM. De nieuwe campagne gaat ook weer een eigen website krijgen.

Om informatie te verstrekken over de situatie in het geopende detentiecentrum op Rotterdam Airport (zie de eerste info op: STOP DC16), te mobiliseren voor de lawaaidemo, en om informatie te geven over de campagne in wording tegen JCSchiphol word deze infoavond georganiseerd.

Eten vanaf: 19:00 uur
Begin infoavond: 20:00 uur
Locatie: Autonoom Centrum, Willem van Outhoornstraat 17, Den Haag

 

30 oktober, NVU of EDL?

Op 30 oktober wil de neo-nazistische Nederlandse Volksunie een demonstratie houden in Den Haag. Op dezelfde dag vindt er in Amsterdam ook een extreem-rechtse manifestatie plaats. Daar wil de English Defence League (EDL) op het Museumplein een manifestatie houden om steun te betuigen aan Geert Wilders. Tegen deze manifestatie worden diverse tegenacties georganiseerd.

AFA Den Haag roept op om mee te doen aan de actie van de Amsterdamse Antifascisten tegen de EDL manifestatie, zie voor meer informatie: http://antifaamsterdam.wordpress.com/ Dit is een bewuste afweging. Ja de NVU is een neo-nazistische organisatie die verwerpelijke ideeën uit wil komen dragen in Den Haag, en het blijft belangrijk om hiertegen te ageren. De NVU is echter ook een verschijnsel in de marge; hun optochten vol nazi-symboliek hebben nauwelijks een aantrekkende werking.

De gewelddadige extreem-rechtse groepering EDL maakt slim gebruik van de bestaande sympathie en grote aandacht voor de ideeën van Geert Wilders om extra aandacht voor hun eigen ideeën te krijgen. Beide groeperingen bestaan uit racistisch tuig en moeten waar mogelijk gestopt worden. Wij hebben er deze keer echter voor gekozen onze inzet te richten tegen de EDL en anderen op te roepen dat ook te doen. Wat niet betekent dat wij elke poging om de NVU dwars te zitten niet van harte toejuichen natuurlijk.

 

Demonstratie voor sluiting bajesboten Zaandam

Demonstreer mee voor de sluiting van de bajesboten!
Zaterdag 25 september 15.00 u - Zaandam

Sinds 2007 worden er in de Achtersluispolder te Zaandam mensen opgesloten omdat ze geen geldige papieren hebben. Opsluiting leidt bij veel van deze mensen tot psychische klachten. Verhalen van zelfmoordpogingen en psychoses bereiken nooit het brede publiek doordat Justitie deze misstanden in een doofpot stopt. Volgens een anonieme werknemer van Justitie zijn al meer dan eens gedetineerden waarbij tuberculose is geconstateerd op straat gezet zonder dat zij gepaste medische behandeling hebben ontvangen. Mensen die medische behandeling vragen worden standaard afgescheept met paracetamol (ook voor angstgevoelens, slapeloosheid,verkoudheid e.d). Deze praktijken moeten stoppen. Wij eisen niet zozeer betere detentieomstandigheden, wij pleitten voor de vrijlating van deze gevangenen. Het is niet de bedoeling van de migrant om hier vast te zitten, het is een gevolg van corrupte machtsstructuren overal ter wereld.

Wij vinden dat je het migratievraagstuk niet los kunt zien van de huidige economische realiteit. Doordat de elite overal ter wereld op te grote voet wil leven ontstaat er voor veel mensen een onleefbare situatie. Oorlogen om grondstoffen en een roofzuchtig economisch systeem leiden tot grote migratiestromen. In plaats van al onze kennis en kracht in te zetten voor een rechtvaardige wereld, focust onze economie zich op winstmaximalisatie voor een zeer beperkte groep. Enorme bergen wapens worden gemaakt om de winsten veilig te stellen. Vrijheid van bewegen voor iedereen is volgens ons veel belangrijker dan de vrijheid tot overconsumptie van een zeer beperkt deel van de wereldbevolking.

Naast het kritisch nadenken over het migratievraagstuk op wereldschaal is het noodzakelijk dat we ageren tegen de mensenrechtenschendingen die in onze eigen gemeente worden gepleegd. Op de Zaanse bajesboten worden vreemdelingen stelselmatig opgesloten zonder te weten voor hoe lang. Verhef uw stem tegen deze situatie. Wij eisen de onmiddelijke sluiting van de bajesboten in Zaandam. Demonstreer mee tegen het opsluit- en uitsluitbeleid van de Nederlandse staat. Op zaterdag 25 september om 15.00 uur verzamelen wij op het pleintje voor buurtcentrum de Poelenburcht in Zaandam (Weerpad).

Vanaf station Zaandam busnummer 66, 92, 94, uitstappen bij bushalte Weerpad.

Stop de voortrazende waanzin!
Zaanse Anarchistische Groep
Anarchistische Groep Amsterdam
Vrije Bond

www.agzaanstreek.wordpress.com